Skip to content
Kaiku24 viestintä7.7.2025 14:08:033 min read

Kaiku24 - Vahvan kasvun, kehityksen ja yhteistyön vuosi

Vuonna 2024 otimme merkittäviä askelia kohti digitaalisen sosiaali- ja terveydenhuollon edelläkävijyyttä. Palvelutuotantomme laajeni yli hyvinvointialueiden rajojen, uusia digialustoja otettiin käyttöön kolmella hyvinvointialueella ja asiakastyytyväisyytemme pysyi korkealla. Saavutimme taloudelliset tavoitteemme ja loimme pohjaa tulevalle työstämällä uutta strategiaamme. Lue vuodestamme tarkemmin alta.

 

Palveluntuotantoa, johon asiakkaat ovat tyytyväisiä

Perustehtävämme ensilinjan palvelujen tuottajana on tarjota laadukasta hoidon tarpeen arviointia sekä hoitoa ja palvelua heti ensikontaktissa, hoitaja–lääkäri-työparin toimesta. Tarvittaessa ohjaamme potilaan oikeaan hoitoon varaamalla ajan, tekemällä tutkimuslähetteen ja huomioimalla hyvinvointialueen prosessit sekä omatiimi- ja lääkärimallin mukaiset toimintatavat.

Kaikissa tilanteissa huolehdimme siitä, että potilas saa selkeät jatkohoito-ohjeet. Yli puolessa palvelutilanteista asiakas saa tarvitsemansa avun ja hoidon ammattilaistemme toteuttamana. Vuoden 2025 alkupuoli on osoittanut, että pystymme ratkaisemaan asiakkaan asian ensilinjan digialustoilla noin 80 prosentissa tapauksista. Asiakastyytyväisyyskyselyissä 89 prosenttia asiakkaista kokee saaneensa tarvitsemansa avun palveluistamme. 

Pavelut-asiakkuuksittain

 

Ylialueellinen palvelutuotanto toi lisää tehokkuutta

Merkittävä edistysaskel palvelutuotannossamme oli ylialueellisen toiminnan käynnistyminen vuonna 2024. Ensimmäisenä palveluna aloitettiin Päivystysapu 116 117.

Ylialueellisessa tuotannossa digihoitajamme työskentelevät joustavasti eri hyvinvointialueiden palveluksessa, mikä tehostaa resurssien käyttöä. Kevään 2025 tuoreiden lukujen perusteella Päivystysapu 116 117 -palvelu on tehostanut toimintaamme 36 prosentilla. Olemme toiminnallamme onnistuneet tuomaan lisää työvoimaa sosiaali- ja terveysalalle digihoitajan osaamisprofiilin ja joustavien työmuotojen avulla. Lue lisää ylialueellisten palvelujen tuomista eduista (linkkaus NHG-juttuun).

Aloitimme yhteistyön Satakunnan hyvinvointialueen kanssa, kun Päivystysapu 116 117 -palvelu siirtyi tuotantoomme maaliskuussa 2024. Toteutimme siirtoprojektin tehokkaasti kolmessa kuukaudessa. 

 

Kehitystyötä yhdessä asiakkaiden kanssa

Vuoden merkittävimpiä kehittämispanostuksiamme olivat digialustojen kilpailutus ja käyttöönoton valmistelu kolmella hyvinvointialueella: Satakunnassa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Satakunnassa otettiin käyttöön Terveystalon alustan terveyspalveluissa. Vuoden 2025 puolella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa valittiin Beehealthyn alusta – molemmilla alueilla otettiin käyttöön laaja palvelukokonaisuus.

Mittavat yhteiset digialustahankkeemme lisäsivät välitöntä yhteistyötä ja vahvistivat keskinäistä tuntemusta erinomaisella tavalla. Jokainen projekti oli arvokas oppimiskokemus ja osoitus hyvinvointialueiden ja meidän yhteistyökyvystämme. Onnistuimme hyödyntämään osaamistamme yli hyvinvointialueiden rajojen, ja uudet projektit rakentuivat aiempien kokemustemme päälle. Arvostamme suuresti mahdollisuutta osallistua hankkeisiin, jotka uudistavat sosiaali- ja terveyspalveluita merkittävästi.

Asiakaspalaute digitaalisten palvelujen toimivuudesta on ollut erinomaista. Kehitystyömme ja palvelutuotantomme jatkuvat jokaisen digialustan parissa. Uskomme, että hyödyt palvelutuotannosta useammalle hyvinvointialueelle, useamman toimittajan ratkaisuilla kasvavat edelleen käyttökokemusten karttuessa.

Vuoden 2024 aikana vahvistimme tietoturvaa ja tietosuojaa vastaamaan tarkentuvia vaatimuksia sekä kasvavia kyberuhkia, joita maailmantilanne on lisännyt. Palvelutuotantomme on jo pidempään ollut monikanavaista, ja olemme hyödyntäneet tekoälyä muuttamalla asiointia puhelusta videoksi sekä ottamalla käyttöön älykkään hoidon tarpeen arvioinnin (Smart Symptom). Lisäksi ryhdyimme rakentamaan Kaiku24:n omaa laatujärjestelmää järjestelmällisen kehitystyömme tueksi.

Toteutimme Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle konsulttityönä ensilinjan palvelujen selvitysprojektin, jossa kartoitettiin, miten ensilinjan palvelut tulisi järjestää alueella. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kanssa jatkoimme digialustoihin liittyvää kehittämisyhteistyötä.

Toimimme yhdistäjänä hyvinvointialueiden välillä – jaetun tiedon, parhaiden käytäntöjen ja yhteisen kehittämistyön hubina. Ylialueelliset ratkaisut ja kokemuksemme mahdollistavat vaikuttavamman palvelutuotannon ja tehokkaamman resurssien käytön. Yksi esimerkki yhdistämisestä oli syyskuussa 2024 ensimmäistä kertaa järjestämämme Suomen parhaat digipalvelut -seminaarin, joka sai paljon kiitosta eri hyvinvointialueilta. 

Työn alla uudet strategiat

 Uusi omistajastrategiamme hyväksyttiin syksyllä 2024. Siinä määriteltiin omistajien keskeiset strategiset tavoitteet, Kaiku24:n keskeiset toimintalinjaukset sekä omistusrakenne. 

Kaiku24-omistajastrategia

Omistajastrategian pohjalta aloitimme yhtiön strategian päivittämisen vuosille 2025–2027. Osallistimme omistajiamme työhön muun muassa kyselyiden avulla. Strategiatyö valmistui kevään 2025 aikana.

Kesäkuun 2024 alussa toteutimme organisaatiouudistuksen, jolla valmistauduimme ylialueellisen palvelutuotannon käynnistämiseen ja haimme toiminnallisia kustannussäästöjä. Muutoksen jälkeen johtoryhmään kuuluu toimitusjohtajan Jutta Tikkanen, palvelujohtaja Sara-Haimi-Liikkanen, asiakkuus- ja kehitysjohtaja Tiina Hirvi, johtava lääkäri Aino Rubini (1.11.2024 alkaen), talous- ja hallintojohtaja Mikael Anttila (20.1.2025 alkaen.). Kaiku24:n uusi henkilöstöjohtaja aloittaa 7.8.2025.

Myös omistusrakenteessamme tapahtui muutoksia: 2M-IT luopui osakkuudestaan ja Satakunnan hyvinvointialue kasvatti omistusosuutensa 10 prosenttiin.

Vuonna 2024 hallituksessamme toimivat:

  • Puheenjohtaja Lauri Lehto, strategia ja integraatiopalvelujen toimialajohtaja, Kymenhva
  • Varapuheenjohtaja Vesa Reponen, tukipalveluiden johtaja, Ekhva
  • Jan-Erik Palviainen, Akuutin tulosyksikön palvelupäällikkö, Ekhva
  • Sirpa Mäntynen, hankepäällikkö, Kymenhva
  • Anna Alarautalahti-Heurlin, hallintojohtaja, Sata-alue
  • Riitta Liuksa, muutosjohtaja, Varha
  • Katja Antikainen, tieto- ja vaikuttavuusjohtaja, Oma Häme

Laatu ja henkilöstö

Loppuvuodesta 2024 kokeilimme tulospalkkausmallia, josta saimme myönteisiä kokemuksia. Kokeilu osoitti, että osa henkilöstöstämme motivoitui selvästi – yli 50 prosenttia henkilöstöstä sai tulospalkkion. Hyvien tulosten pohjalta kehitämme uutta palkitsemismallia, joka huomioi myös tulevan sote-palkkausjärjestelmäuudistuksen.

Oma Kaiku24 Akatemiamme tuki henkilöstömme osaamisen kehittämistä ja kokosi yhteen tarvittavat osaamis- ja koulutussisällöt sekä tentit.

Seurasimme toimintamme laatua säännöllisesti validoidulla Kernset-mittarilla. Vuoden aikana toteutimme yli 2 000 auditointia, joiden avulla varmistamme jatkuvan kehityksen sekä jokaisen ammattilaisemme henkilökohtaisen oppimisen.

 

Taloudelliset tavoitteet saavutettiin

Vuonna 2024 yhtiömme liikevaihto kasvoi 6,8 prosenttia palvelutuotannon laajentuessa, ja nousi 20,2 miljoonaan euroon. Ylialueellisen palvelutuotannon hyödyt alkoivat konkretisoitua: toimintamme tuottavuus parani verrattuna vuoteen 2023.

Yhtiömme kannattavuus liikevoittoprosentilla mitattuna nousi omistaja-asiakkaidemme määrittelemälle tavoitetasolle noin 6 prosenttiin – kasvu oli yli 300 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tavoitteenamme on säilyttää kannattavuus tällä tasolla, jotta yhtiömme voi jatkaa kehittymistään digitaalisena sosiaali- ja terveyskeskuksena.

Kun yhtiömme perustettiin vuonna 2022, tavoitteeksi asetettiin siirtyä suoriteperusteiseen laskutukseen vuoden 2024 alusta. Tämä toteutui suunnitelmien mukaisesti, ja muutos on entisestään lisännyt toimintamme läpinäkyvyyttä ja vertailtavuutta omistaja-asiakkaille.

 

Tämä artikkeli on julkaistu osana Kaiku24:n vuoden 2024 vuosikatsausta. Pääset takaisin vuosikatsaukseen tästä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT